با ضررهای اقتصادی کرونا در بازار چه کنیم؟

با ضررهای اقتصادی کرونا در بازار چه کنیم؟
با ضررهای اقتصادی کرونا در بازار چه کنیم؟

به گزارش پایگاه خبری تجارت طلایی نیوز، بر اثر آسیب‌هایی که گسترش ویروس کرونا بر بخش‌های اقتصادی وارد کرده، یک اقتصاددان برای بهبود این آسیب‌ها و حمایت از فعالان متضرر شده از کرونا پیشنهاداتی همچون بخشش یا تعویق پرداخت‌های مالیاتی و عوارض، اعطای اعتبارات توسط بانک مرکزی، درنظر گرفتن بیمه بیکاری برای کارگران روزمزد و غیره را مطرح و اظهار کرد که تحقق این موارد نیازمند ایجاد یک بانک اطلاعاتی از میزان خسارات وارد شده به اصناف و شناخت کامل از وضعیت اقتصادی موجود در این شرایط است.

 

 شیوع ویروس کرونا نه تنها سلامت و روان مردم را در کشور ما و سایر مناطق درگیر کرده، بلکه با کاهش مراجعات حضوری در اماکن عمومی که مهم‌ترین راه پیشگیری از گسترش آن است، در ماه پایانی سال که عمدتا روزهای پررونقی برای کسب وکارهای خرد و کارگران فصلی است با کسادی بازار مواجه شده‌اند و فعالان تجاری و اصناف نیز در گروه‌های مختلف و کارگران‌شان دچار آسیب‌های جدی شده‌اند.

 

در این زمینه برای جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی بیشتر این ویروس و حمایت از فعالان اقتصادی متضرر شده از آن، وحید شقاقی به عنوان یک کارشناس اقتصادی به ایسنا، گفت: اولین اقدام در این زمینه این است که یک اولویت‌بندی برای صنوف، کسب و کارهای خرد و متوسط انجام گیرد تا مشخص شود بیشترین ضرر و زیان به کدام شرکت‌ها و صنوف وارد شده است. دومین اقدام، برآورد خسارات احتمالی این ویروس برای صنوف مختلف و کسب و کارهای خرد و متوسط است تا میزان ضرر و زیان وارد شده به آن‌ها مشخص شود.

 

وی ادامه داد: اجرایی شدن گام اول و دوم برای پیشگیری از تاثیرات گسترش این ویروس بر اقتصاد کشور، نیازمند شناخت وضعیت موجود و اولویت‌بندی، بررسی خسارات وارده است تا برآوردی از آن در ماه بعدی مشخص شود. گام سوم در این زمینه این است که بانک مرکزی یک خط اعتباری را منتشر کند و آن را به ترتیب میزان خسارت به سمت صنوفی که ضرر و زیان دیده‌اند هدایت کند.

 

در ادامه، این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه میزان این خط اعتباری به میزان خساراتی که به کل اقتصاد کشور وارد شده است بستگی دارد، اظهار کرد: سازمان‌های مالیاتی و سازمان‌هایی که عوارض دریافت می‌کنند برای ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت صنوف و بنگاه‌های طولانی تولیدی یا نرخ‌های مالیاتی را کاهش بدهند یا یک تنفس چند ماه به آن‌ها بدهد.

 

منبع: ایسنا

 

 

تگها : کرونا ویروس , بحران اقتصادی , رکود بازار , رونق شب عید

اخبار مشابه

رتبه: بد خوب
طراحی سایت: مهریاسان