بررسی اهمیت انواع سیستم‌های پرداخت خرده‌فروشی در دوران کرونا

بررسی اهمیت انواع سیستم‌های پرداخت خرده‌فروشی در دوران کرونا
بررسی اهمیت انواع سیستم‌های پرداخت خرده‌فروشی در دوران کرونا

موضوع روش‌ها و سیستم‌های پرداخت و مشکلات آن در زمان پاندمی کرونا، به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در صنعت خرده‌فروشی مورد توجه قرار گرفته است. بیش از ۵۵درصد از خرده‌فروشان و بازرگانان معتقدند که تمرکز روی پرداخت‌ها یک موضوع استراتژیک برای آن‌ها محسوب می‌شود. آن‌ها معتقدند، تمرکز روی این موضوع در زمان پاندمی کرونا بسیار تاثیرگذار بوده است. در این میان رشد چشم‌گیری در ارتقای سیستم و روش‌های پرداخت در دوران همه‌گیری کرونا و سایر پاندمی‌های احتمالی صورت گرفته است، اما با وجود این کافی نیست. در این مقاله به اهمیت موضوع سیستم‌های پرداخت در صنعت خرده‌فروشی در دوران کرونا از نگاه مجله فوربس پرداخته‌ایم.

 

افزایش تقلب در پرداخت، چالش صنعت خرده‌فروشی همزمان با پاندمی کرونا

همزمان با پاندمی کرونا، جدا از روش‌ها و سیستم‌های متفاوت پرداخت، بحث تقلب به یکی از چالش‌های اساسی خرده‌فروشی تبدیل شد. این موضوع در خرده‌فروشانی که بر بستر تجارت الکترونیک فعالیت می‌کردند، بیش از پیش به چشم خورد. همین موضوع در زنجیره خرده‌فروشی از بررسی کالا تا تامین و حمل‌ونقل آن، نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است. بیش از دوسوم(۶۸درصد) بازرگانان افزایش حجم معاملات آنلاین متقلبانه را تجربه کرده‌اند. این در حالی بود که نیاز مصرف‌کنندگان را نیز باید برطرف می‌کردند. این نیاز با گزینه‌های پرداخت محدود در تضاد بود. مصرف‌کنندگان به دنبال راه‌حل‌های سریع، آسان و انعطاف‌پذیر برای پرداخت بودند.

 

 

سیستم پرداخت بدون تماس در خرده‌فروشی

بر اساس تحقیقات، تقریبا یک‌سوم از مصرف‌کنندگان برای اولین بار موفق شدند تا در سال ۲۰۲۱ سیستم پرداخت بدون تماس را امتحان کنند. به نظر می‌رسید همگام‌سازی با ترجیحات پرداخت داخلی چندان درست عمل نکرده است. ارائه خدمات پرداخت از طریق کارت به تنهایی ناکافی بود. بسیاری از افراد در صنعت خرده‌فروشی قادر به پشتیبانی از روش‌های پرداخت مورد تقاضای مشتریان خود نبودند. این موضوع عواقب زیادی به همراه داشت. ۷۸درصد مصرف‌کنندگان معتقدند اگر روش پرداخت ترجیحی آن‌ها پذیرفته نشود، در آینده و به احتمال زیاد از برند خرده‌فروشی‌ای که قبلا مشتری آن بوده اند، خرید نخواهند کرد.

 

اختلال در سیستم پرداخت، یکی از مشکلات روش‌های پرداخت در خرده‌فروشی

همزمان با پاندمی کرونا، افزایش حجم مبادلات بر بستر تجارت الکترونیک امری اجتناب ناپذیر بود. خرده‌فروشان که بر بستر پلتفرم‌های آنلاین تجارت الکترونیک فعالیت می‌کردند، با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند. این مشکلات در سال ۲۰۲۰، آن‌ها را به شدت تحت فشار قرار داد. بسیاری از خرده‌فروشان فاقد زیرساخت‌های انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر در روش‌های پرداخت بودند.

مشکلاتی چون خاموشی و خرابی به وفور دیده می‌شد. همین موضوع تا حد زیادی باعث ایجاد تجارب منفی برای مشتریان شد. بازرگانان و خرده‌فروش‌ها در بسیاری از مواقع فاقد پردازنده‌های پشتیبان یا سیستم‌های اضافه برای پشتیبانی از مشکلات احتمالی بودند. همین موضوع در از دست دادن برخی مشتریان بسیار تاثیرگذار بود. بر اساس آمار و طی تحقیقات انجام شده، ۵۲درصد از بازرگانان با درآمد بیش از ۵میلیارد دلار اعلام کردند که یک قطعی کوچک در پردازش پرداخت در ساعات اوج کار، منجر به از دست رفتن بیش از ۱۰میلیارد دلار در یک دقیقه خواهد شد.

 

ضعف کسب‌وکارهای سنتی در مقابل پلتفرم‌های تجارت الکترونیک در روش پرداخت

یکی از مشکلاتی که کسب‌وکارهای سنتی در دوران کرونا با آن مواجه شدند، بی‌تجربگی در زمینه روش و سیستم پرداخت آنلاین و فعالیت بر بستر پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی در صنعت خرده‌فروشی بود. برندهایی که در زمینه تجارت الکترونیک بی‌تجربه بودند، با کاهش شدید فروش مواجه شدند. این موضوع شامل برندهایی که دارای رشد چشم‌گیر حجم مبادلات بودند، نیز می‌شد. درست است که بحث تقلب یا مشکلات زیرساختی مانعی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کرد، اما مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دادند در دوران پاندمی از پلتفرم‌های آنلاین و روش‌های پرداخت غیرحضوری استفاده کنند.

 

 

چالش تجربه «اومنی چنل» و روش‌های پرداخت در این نوع استراتژی بازاریابی خرده‌فروشی

براساس آنچه که مجله کوروش نوشته است: بازاریابی «اومنی چنل» در صنعت خرده‌فروشی یک تحول بزرگ ایجاد کرده است. تجارب خرید و پرداخت آنلاین باب میل بسیاری از مشتریان است. این نوع بازاریابی در عین حال در صنعت خرده‌فروشی نیز بسیار تاثیرگذار بوده است. روش‌های پرداخت در بازاریابی «اومنی چنل »در صنعت خرده‌فروشی بسیار متفاوت هستند؛ روش‌هایی کاملا کارآمد و عملی.

 

سیستم‌های پرداخت بدون تماس در خرده‌فروشی

سیستم‌های پرداخت بدون تماس در فروشگاه‌های فیزیکی، توجه مشتریان را به خود جلب کرده است. گاهی مشتریان نیاز نیست تا در صف پرداخت بایستند. آن‌ها می‌توانند با خرید و خروج از فروشگاه، ایده‌آل‌ترین تجربه خرده‌فروشی بر اساس «اومنی چنل» را داشته باشند. در این میان، روش پرداخت از طریق پلتفرم‌های آنلاین نیز در این نوع بازاریابی یک روش ایده‌آل محسوب می‌شود.

 

چالش زیرساخت‌ها در «اومنی چنل»

اما چالش‌های زیادی در اجرای قدرتمند استراتژی بازاریابی «اومنی چنل» وجود دارد؛ بحث زیرساخت‌ها یکی از این چالش‌هاست. در این میان مدیریت نرخ بالای کلاه‌برداری را نمی‌توان نادیده گرفت. گاهی کلاه‌برداری‌ها به دلیل بالا رفتن سریع خرید و فروش از طریق کانال‌های مختلف افزایش می‌یابد. بسیاری از خرده‌فروشان معتقدند؛ فعالیت بر مبنای «اومنی چنل » نیازمند به تیمی متمرکز برای پاسخگویی و فروش است.

بنابراین بدون یکپارچه‌سازی روش پرداخت در تمامی کانال‌ها نمی‌توان در «اومنی چنل» موفق عمل کرد. سیستم‌های عامل پرداخت در «اومنی چنل»، یک عنصر مهم محسوب می‌شوند. این که مشتریان در هر یک از کانال‌های مختلف و روش‌های مختلف خریدـ از فروشگاه‌های فیزیکی گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های آنلاین‌ـ بتوانند با ساده‌ترین روش، پروسه پرداخت را انجام دهند. این کار منجر به جذب بیشتر مشتریان و ثبت تجربه مثبت خرید برای آن‌ها خواهد شد.

 

اهمیت روش پرداخت با «» در خرده‌فروشی

مسلما «کیف پول موبایل» از محبوبیت بیشتری در سیستم پرداخت سیار در خرده‌فروشی برخوردار است. در حال حاضر استفاده از «کیف پول موبایل» راحت‌ترین و در دسترس‌ترین روش پرداخت برای مصرف‌کنندگان در «اومنی چنل» محسوب می‌شود. کیف‌پول تلفن همراه با همگام‌سازی تلفن بانک، کارت اعتباری و تلفن هوشمند روش پرداخت را ساده‌تر می‌کند.

 

 

اهمیت سیستم پرداخت با فناوری POS در خرده‌فروشی

در عین حال فناوری POS برای بسیاری از خرده‌فروشان این امکان را فراهم کرده تا امکان پرداخت در هر زمان و مکانی را داشته باشند. تجربه مثبت از این شیوه پرداخت، میزان اعتماد مشتریان به فروشگاه‌های خرده‌فروشی را تا حد زیادی بالا برده است. در این میان، برخی شیوه‌های جدید چون احراز هویت بیومتریک نیز کاملا جذاب به نظر می‌رسند. این احراز هویت به شکل تشخیص صدا و چهره صورت می‌گیرد. با استفاده از احراز هویت بیومتریک، می‌توان قفل کیف پول الکترونیک را باز کرد.

 

رشد احراز هویت بیومتریک

بر اساس داده‌ها تا سال ۲۰۲۴ رشد احراز هویت بیومتریک به عنوان یک روش پرداخت در خرده‌فروشی رقمی معادل ۱۰۰۰درصد خواهد بود. در حال حاضر می‌توان گفت که تجارب «اومنی چنل» و «تجارت الکترونیک» بیش از پیش نیازمند آزمون و خطا برای قرار گرفتن در مسیر ایده‌آل توسعه است. با توجه به دیتاهای جمع آوری شده از رفتارهای خرید مشتریان، راه‌های زیادی برای ارتقای روش‌های خرید و پرداخت وجود دارد.

 

تگها : کیف پول موبایل , پاندمی کرونا , چالش صنعت خرده‌فروشی در کرونا , ارتقای سیستم و روش‌های پرداخت , سیستم پرداخت بدون تماس , پلتفرم‌های تجارت الکترونیک , اومنی چنل

اخبار مشابه

رتبه: بد خوب
طراحی سایت: مهریاسان